Jednoduchý nadväzec na boilies

Lov kapra na ťažko je dnes veľmi populárny a je to jedna z metód ako chytať kapre. Každú chvíľu sa na trhu objaví nové boilies, bižutéria, háčiky, kaprové montáže atď. Ale základný princíp lovu na boilies je stále ten istý. Základ tvorí nástraha ktorá nie je napichnutá priamo na háčik ale pomocou vlasového prívesu je mimo háčika v rôznej vzdialenosti.

Boilies môžeme nastražiť na rôzne nadväzce na kapra. Všetky montáže majú základ v klasickej montáži. Túto montáž používam najradšej pretože v jednoduchosti je sila a stále funguje už niekoľko desiatok rokov.

Ako urobiť nadväzec na kapra?

V tomto článku si ukážeme ako jednoducho zhotoviť základnú montáž na kapra s boilies. Základ montáže tvorí jednoduchá šnúrka a háčik typu wide gape.

boilies-montaz-hayabusa-k1

 

1. ustrihneme si požadované množstvo šnúrky cca 25cm a prevlečieme ju očkom háčika.

montaz-pre-lov-kapra

 

2. na konci smerom od ramienka háčika si urobíme jednoduchú slučku. Tá slúži pre nastraženie boilies pomocou ihly a zároveň pre zarážku aby boilies držalo na vlase. 

montaz-na-boilies-hacik-hayabusa-k1

 

3. pomocou boilies ihly nastražíme na vlas boilies na ktoré chceme loviť. Boilies zabezpečíme zarážkou.

montaz-pre-lov-kapra-na-boilies

 

4. určíme si vzdialenosť boilies od háčika. Ja používam 3cm a viac, niekedy aj 5cm. Záleží to od aktuálnej situácie pri vode, veľkosti háčika a boilies. Na viazanie háčika na boilies použijeme metódu tzv. bezuzlové viazanie háčikov. Háčik naviažeme bezuzlovým viazaním a koniec šnúrky prevlečieme cez očko smerom k hrotu háčika. 

boilies-montaz

 

5. na konci šnúrky spravím osmičkovým uzlom slučku pre rýchlovýmenní obratlík alebo naviažem priamo na pevnostný obratlík. Na nadväzec môžeme použiť aj broček alebo záťaže na nadväzce Extra Carp Pop-Up Weights. Záťaž umiestnime cca 3-4cm od háčika.

boilies-montaz-pre-lov-kapra

 

Takto nám vznikla úplne jednoduchá montáž na kapra pre lov na boilies. Je to univerzálny nadväzec a dá sa použiť aj pre lov na plávajúce boilies, kukuricu, pelety a na každú nástrahu ktorú možno nastražiť mimo háčik.

Pozrite si aj naše ďalšie články: